Besplatni Hosting | Web Hosting | Zakup Domena | Supetar - Brac - Croatia | eRaÄŤun eposlovanje.hr | Mikrotik Web Shop | Croatia Holidays | Apartments Croatia

 ŠPORTSKI KUGLAČKI KLUB 

"INA" SISAK

AKTUALNOSTI    O KLUBU    IGRAČI    ŠKOLA KUGLANJA   REZULTATI    BLOG    VICEVI     LINKOVI

POVIJEST KLUBA

35. GODINA KK „INA“
Osnivanjem Sportskog Društva INA 1972 godine osniva se i Kuglački Klub INA. Izgradnjom četverostazne automatske kuglane na Zibelu,koja je u to vrijeme bila jedna od modernijih i funkcionalnijih u tadašnjoj Državi,a koja se danas nažalost nalazi u jako lošem stanju, putem rekreacije gdje su uključene i žene dolazi do povečanog interesa, a samim time i do bolje kvalitete kuglanja što dovodi i do ideje o formiranju ženske ekipe. Po osnivanju ženske ekipe u sklopu KK INE započinje i aktivno sudjelovanje u organiziranim natjecanjima.
Prva registrirana igračica je KATICA JAKIĆ,a njoj se pridružuju: ANA BUNČIĆ, MILKA CVETNIĆ, BOŽENA DRAKULIĆ, JASENKA FREIBERGER, JELENA DUIĆ, ANITA KLIČEK, MARIJA MESIĆ, LJUBICA PREČANICA, MAJA REDIG, MARIJA ŠKORJANC.
Klub se takmičio u Hrvatskoj ligi-B skupina i ostvarivao solidne rezultate. Reorganizacijom takmičenja i osnivanjem 1. Savezne lige bivše Države, A i B skupine, prelaze u Jedinstvenu hrvatsku ligu, te se klub nastavlja takmičiti u tom rangu. Kuglački Klub INA dobitnik je Zlatne plakete Kuglačkog saveza Hrvatske 1984. godine.
U takmičarskoj sezoni 1989/90. godine klub je prvak Jedinstvene hrvatske lige, te uspješnim nastupom u kvalifikacijama stjeće status prvoligaša. Te iste godine klub bilježi značajniji uspjeh plasmanom u poluzavršnicu državnog kupa.
Taj uspjeh su izborile: NEVENKA TUŠKANEC, DRAGICA RUNJAIĆ, VESNA BALAĆ, MIRJANA OSTOJIĆ, VLASTA ČULINOVIĆ, MIRJANA I VESNA AUGUSTINOVIĆ, LJERKA RADOJČIĆ ,BRANKICA CETINJAN, ŠTEFICA MILINKOVIĆ, IKA SUNDAČ, JADRANKA RIMAJ, BOŽENA MATIĆ i DAVORKA NOVAK, pod vodstvom tadašnje trenerice LJUBICE PREČANICE.
Uz ligaške uspjehe moramo spomenuti da je klub imao i niz drugih uspjeha kako na županijskim tako i na Državnim natjecanjima, što u pojedinačnim ili parovnim nastupima. Posebno moramo naglasiti uspjeh naše ženske ekipe na Kupu ALPE-ADRIA gdje je naša ekipa kao predstavnik Hrvatske u jakoj konkurenciji između 7 Europskih predstavnika u Gracu osvojila 1.mjesto, a naša igračica DRAGICA RUNJAIĆ bila najbolja pojedinka. U to vrijeme za klub su se natjecale i nekoliko igračica iz Zagreba, a tadašnji trener je bio gospodin ZVONKO ŠVALJEK.
Da se radi o kvalitetnom klubu svjedoče i gradska priznanja koja su dodjeljivana ženskoj ekipi za postignute uspjehe u sezoni:1985, 1990, 1991, 1992, 1993, 1995, 1996, 1998, 2002, 2004, a isto tako i neke od igračica bile su najuspješnije sportašice grada Siska: LJERKA RADOJČIĆ, NIVES ŠVALJEK, KRISTINA DUBRAVICA, MANUELA GAJDEK, DRAŽENA SMUĐ. 1993.godine pri klubu počinje sa radom kadetska škola kuglanja koju je vodila gospođa Ljerka Radojčić.
Tako su s kuglanjem počele: DUNJA RADOJČIĆ, IVANA ZDOLEC, KLARA CERJAK, MARINA I ŽELJKA GALAC, MANUELA GAJDEK, KRISTINA DUBRAVICA, VLATKA STRIŽIĆ i druge.
Ova ekipa ostvarila je niz dobrih rezultata na kadetskim i juniorskim natjecanjima. Neke od njih nastupile su i za državni sastav, te osvojile medalje i na Svjetskom prvenstvu. U jednom periodu klub zapada u financijsku krizu, a ova mlada ekipa pod vodstvom trenera gospodina Zdravka Balača i uz pomoć par iskusnih i najvjernijih članova postaje jedini nositelj igre i natjecanja u 1. ligi, što normalno zbog neiskustva rezultira ispadajem iz 1. lige i
natjecanjem u nižem rangu natjecanja.
2001.godine KK INA ponovo stjeće status prvoligaša a taj povratak izborile su: DRAGICA RUNJAIĆ, BOŽENA MATIĆ, DAVORKA NOVAK, VLATKA STRIŽIĆ, KLARA CERJAK, MANUELA GAJDEK, ŽELJKA GALAC, NEVENKA TUŠKANEC, KRISTINA DUBRAVICA, ANKICA GLAJH, MARICA NEKIĆ, te DRAŽENA SMUĐ kao igračica i trener. Zbog odlaska nekih igračica što u druge klubove, što zbog osobnih razloga, ženska ekipa 2004.godine ispada iz 1. lige. S pomlađenom ekipom i nakon napornog rada ekipa se 2007.godine uspjela vratiti u 1.ligu.
Za taj uspjeh zaslužne su: BOŽENA MATIĆ, DAVORKA NOVAK, DRAŽENA SMUĐ, ANKICA GLAJH, KLARA PEREKOVIĆ, VALERIJA SMUĐ, KRISTINA LONČAREVIĆ, IVONA CRNEKOVIĆ, JELENA MILIČIĆ, MIRJANA ŠUŠNJIĆ, VLATKA LOVRENIĆ, MIRNA MATIĆ pod vodstvom gđe.DRAGICE RUNJAIĆ i gosp. DRAGANA GLAJHA. Ovu ekipu uz dolazak igračice KATE ROMIĆ, te dolazak mladih nada MIRJANE I KATARINE CERJAK iz Petrinje nastavlja voditi gospodin DRAGAN GLAJH.
Sezonu 2007./08. solidno smo završili u prvoj HKL-i na 7. mjestu sa istim trenerom i upravom. Te ove godine našoj ekipi pridružile su se Renata Crnogorac i Ljiljana Išek .
U svom budućem radu KK INA na prvo mjesto postavio si je rad sa mladima jer budućnost kuglanja uz iskusne igračice uvelike ovisi i o njima!! Uz podršku grada oformili smo Školu kuglanja unutar našeg kluba, sa radom poćinjemo u 10. mjesecu 2008.g. na kuglani ŠRC BAZEN i ZIBEL. Sljedeći cilj kluba je što bolji plasman ženske ekipe u 1.HKL, a i povratak muške ekipe u 2. HKL, te što bolji rad škole kuglanja. Sve daljnje zadaće usmjeravaju se prema osiguranju financijske potpore, prijevoza, opreme i promocije kluba u športskom životu grada Siska i Županije. Dosadašnja suradnja sa medijima (Novi Sisački tjednik, NET; Radio quirinus, Radio Sisak, Večernji list) bila je vrlo dobra i rezultati su bili na sportskim stranicama, što treba i dalje podržavati i time davati značaj i Klubu i kuglanju kao kvalitetnom športu grada Siska.
Zahvaljujemo i našim sponzorima koji su uskakali kad je bilo potreba, posebno kod razigravanja za 1. ligu. To su: Zajednica Športskih udruga i saveza Sisačko Moslavačke županije, Gradskog športskog saveza, CKT Zagreb, AGIT Zagreb, Auto in vikta, Auto kuća Cindrić, Optiplast, ZIK, Ljudevit Posavski, Žitnjak trgovina d.o.o., zatim Turistička zajednica Grada Siska, a posebno bi se zahvalili NOVATON-u i...... koji je komplet obukao i žensku i mušku ekipu.
A na kraju najveća hvala INI RAFINERIJI SISAK koja nam daje naj............ Želimo da se suradnja sa njima nastavi i dalje, a također se nadamo da će se pojaviti i neki novi sponzori!!!!!!!
Ovo je bio mali osvrt na rad KK INE, u nedostatku pisane riječi, nadamo se da smo uspjeli navesti većinu podataka, a ako smo napravili kakav previd mi se ispričavamo.
ŠPORTSKI POZDRAV!!!!!!!!!!!!
MUŠKA EKIPA Muška ekipa pod samim nazivom KK INA započela je s radom 1972.godine. Što se tiče muškog kuglanja ekipa se takmiči godinama ili u 2. ili u 3. Hrvatskoj ligi. Na gradskim, županijskim i regionalnim natjecanjima postizali su niz pojedinačnih i parovnih uspjeha. Početkom devedesetih raspadom kuglačkog kluba Metalac, dolazi do prelaska njihovih igrača u KK INA , tako da klubu pristupaju: DRAGUTIN BANJAC, MARIO IŠEK, IVICA MAREKOVIĆ, DUBRAVKO STANOJEVIĆ, MILAN PERKOVIĆ,PAVLE DUNGER, HASKIĆ, te kao trener VINKO RAUŽAN...., a za klub su tada nastupali i :PETAR RUNJAIĆ, VLADIMIR VUKMANOVIĆ, ZDRAVKO PAVLOVIĆ, DAVOR SMUĐ, ZLATKO DOŠEN, STJEPAN PETRAVIĆ, RAJKO GRUBOR, SREČKO MATIĆ, ZDRAVKO BALAČ, VEDRAN RADOJČIĆ,MIROSLAV MIRNIĆ, SREČKO MAJAČA... Za klub su nastupali još i BRANKO CRNOGORAC, NENAD KLJAIĆ, ŽELJKO VREBAC,STJEPAN RAKAS, ZDRAVKO MOUČKA, JADRANKO ALAPIĆ, SREČKO DUJMIĆ Današnji sastav ekipe čine ovi članovi: ZLATKO DOŠEN, MIRKO PAKOZDI, DAVOR SMUĐ, IVAN JURIĆ, STJEPAN ANTOLIĆ, MARIJAN MIKELIĆ, PAJO RAUŽAN, DRAGAN GLAJH, BOJAN BOGDANOVIĆ, BRUNO PETRLE-KESNER, DARKO KOŠAR, NENAD ĆELAP, ZORAN STOJANOVIĆ, IVICA CRNEKOVIĆ, IVAN BRUNSKO, te mladi naraštaj VALENTINO SMUĐ, FILIP TURKALJ, FILIP KARDAŠIĆ, DOMAGOJ ŽILIĆ, DOMAGOJ PAVLOVIĆ, SAŠA PREČANICA, ŽELJKO KRAUS, IVAN LOKAS. Muške ekipe trenutačno se natječu u 3. Hrvatskoj ligi-sjever.
ZASLUŽNI ČLANOVI Među pojedincima koji su se istakli u radu: DRAGAN PAPIĆ, STJEPAN LUKIĆ, MILE HODAK, MARIJAN NOVAK, PERO VORKAPIĆ, SLAVKO CVEKAN, ANTE BALETA,BOŽENA DRAKULIĆ, MIRJANA OSTOJIĆ,ŠTEFICA MILKOVIĆ, ZDRAVKO BALAČ, PETAR RUNJAIĆ, SUVAT SELMIĆ, VLADO VUKMANOVIĆ, SREČKO MATIĆ, BRANIMIR KRKIĆ, BOŽIDAR PINTARIĆ,DAVOR SMUĐ, ŽELJKO PODGORŠEK, DRAŽENA SMUĐ, DA BRANKICA CETINJAN, DRAGICA RUNJAIĆ, BOŽENA MATIĆ, IVAN GAŠPARIĆ, MARIJAN GAŠLJEVIĆ, IBRAHIM NOVLJAKOVIĆ .....
eRaÄŤuni eposlovanje.hr | Web Hosting | Zakup Domena | Supetar - Brac - Croatia | Mikrotik Web Shop | Croatia Holidays | Apartments Croatia